Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arhimandrit Sava MAJUKO - Exercitii duhovnicesti

0 opinii / Scrie o opinie
  • 13,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Arhimandrit Sava MAJUKO - Exercitii duhovnicesti

Editura Egumenita, 2020

Traducere din limba rusa: Florentina CRISTEA

 

Extras/ Stapanul timpului

Duhovnicia (spiritualitatea) este o sfera extrem de primejdioasa. Oricine intra in contact cu ea, se supune unui mare risc. Pentru un scriitor acest risc este dublat de responsabilitatea fata de cititor si triplat de ochiul cel patrunzator al criticilor si al expertilor in domeniul spiritual. Acestora din urma le spun deschis: ceea ce veti citi aici, nu este deloc un studiu al asceticii ortodoxe. Daca cineva vrea sa-mi reproseze ca gandurile mele nu sunt in duhul traditiei patristice, nu il voi contrazice si ii voi aminti doar ca in nici un caz eu nu pretind sa reproduc aici invatatura vechilor Parinti, aceasta este sarcina specialistilor si a cunoscatorilor patristicii, din randul carora eu nu fac parte. Interesul meu este sa scriu doar despre lucrurile pe care le-am experimentat eu insumi si de folosul carora m-am convins din proprie experienta si, daca vreti, acceptati termenul „duhovnicie” in cazul meu cu rezerva, acesta este modul in care eu, ca autor, inteleg spiritualitatea fara pretentii la adevarul suprem si cu atat mai putin la canonul patristic.

Eu numesc exercitii experientele mele, de asemenea, corectate, pentru ca lucrurile pur practice,  vor alterna si vor fi insotite de considerente teoretce, fara de care altfel nu se poate: practicile spirituale trebuie sa aiba fundamentul lor teologic.

Celor ce inca nu au inteles, le spun direct ca ciclul Exercitii duhovnicesti sunt gandurile mele personale, problemele mele personale, pe care eu le voi impartasi si le voi rezolva in fata dumneavoastra. De cautati comori ale intelepciunii Sfintilor Parinti, nu aveti ce cauta aici, exista o multime de autori si studii excelente, la care si eu insumi apelez cu bucurie si recunostinta.  

SPECIFICATII

An aparitie 2020