Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ana HOGAS, Ionut FLOREA | OYIBO. 2 oameni, 1 motocicleta, 14 luni in Africa

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ana HOGAS, Ionut FLOREA    |    OYIBO. 2 oameni, 1 motocicleta, 14 luni in Africa

Cu fotografiile autorilor

HUMANITAS, 2015

||||

Extras de la p. 8

OYIBO, substantiv provenind din dialectul nigerian igbo, ulterior adoptat in yoruba si in alte dialecte tribale din nordul si sudul Nigeriei ca denumire standard pentru persoanele cu pielea de culoare alba (rasa caucaziana). Nu este un termen peiorativ.

Suntem Ana si Ionut, un cuplu de arhitecti romani. Din iunie 2011 pana in august 2012 am facut turul Africii cu motocicleta. [...]

Extras din capitolul Maroc – Orase marocane

Cand in sfarsit pun piciorul in portul Tanger ma cuprinde o senzatie acuta de libertate. Ca o galeata de apa rece pe care ti-o toarna cineva in cap intr-o vara fierbinte. Ziua e limpede, soarele taios, agreabil. Privesc in urma spre stramtoarea Gibraltar. Dincolo de cornisa portului e masivul Jebel Musa, care in Antichitate indica sfarsitul lumii cunoscute. In partea opusa e drumul de coasta de la Atlantic pe care vom merge noi. N-am idee ce ne asteapta. Pentru prima data in viata nu avem nici o limita de timp si nici o grija, iar in pasapoarte nu avem inca nici o viza pentru tarile pe care le vom strabate. Ne-am facut anume putine planuri – Maroc este terenul nostru de incercari.

Dupa o ora de condus facem popas in Larache, un mic targ de pescari, si suntem avertizati de un localnic cu chef de vorba ca am pornit cu stangul in aventura: „Mergeti in directia gresita, ne spune Sayeed. Profetul, fie pacea cu el, ne invata ca pe masura ce te apropii de Mecca pestele e mai dulce. Luati-o spre Chefchaouen.”

Poate era bine sa-i fi urmat sfatul, caci la lasarea serii nu am gasit inca laguna in care speram sa petrecem prima noapte.

Ratacim deja de multe ore, epuizati de arsita, imbracati din cap pana-n picioare intr-o clisa de sudoare si praf. Prin labirintul de poteci inguste cat o lungime de brat, Ionut se lupta zadarnic sa tina pe cauciucurile de strada cele 400 de kile ale vehiculului, cu tot cu oameni si bagaje, si intr-un final ni se face lehamite sa mai numaram cazaturile, asa ca hotaram sa punem punct zilei.

SPECIFICATII

An aparitie 2015