Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

AGHIASMATAR, editie 2016

0 opinii / Scrie o opinie
  • 84,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

INTRU SLAVA SFINTEI SI CELEI DE O FIINTA, SI DE VIATA FACATOAREI SI NEDESPARTITEI TREIMI

AGHIASMATAR

PUBLICAT CU APROBAREA SFANTULUI SINOD SI CU BINECUVANTAREA PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC SI DE MISIUNE ORTODOXA, BUCURESTI – 2016

||||

Nota editoriala/ e x t r a s

Din cuvintele si lucrarile Mantuitorului Iisus Hristos, Biserica a invatat sa savarseasca sfintirea si binecuvantarea omului si a naturii, prin Taine si ierurgii, ale caror randuieli au fost stabilite in scris de Sfintii Parinti ai Bisericii, pe baza traditiei apostolice. Prin „cuvantul lui Dumnezeu si prin rugaciune” (I Timotei 4, 5), Biserica sfinteste natura inconjuratoare si firea omului. Aceasta o face prin sfintele ei slujbe, care mijlocesc fapturii harul  dumnezeiesc, reasezand-o in comuniune de sfintenie cu Preasfanta Treime, Izvorul vietii.

Slujbele Sfintelor Taine si ierurgii sunt cuprinse, de obicei, in Molitfelnic sau Evhologhion, dar cele mai uzuale au fost adunate in cartea numita Aghiasmatar, care, fiind intr-un format mai mic, este folosita curent de sfintitii slujitori la savarsirea slujbelor liturgice solicitate de credinciosi. Numele de Aghiasmatar provine de la faptul ca, in vechile editii, cea dintai slujba tiparita in el era Slujba Aghiasmei mici, savarsita adesea, in biserica sau la casele enoriasilor. Alaturi de aceasta slujba, Aghiasmatarul mai contine randuielile Sfintelor Taine ale: Botezului (alaturi de Randuieli legate de nasterea omului), Spovedaniei, Cununiei, Maslului si Impartasirii (Impartasirea grabnica a celui bolnav si rugaciuni pentru cei aflati pe patul de moarte), precum si: Slujbele pentru cei raposati, rugaciuni de dezlegare, exorcisme si molitfe pentru cei demonizati si pentru casele bantuite de duhuri rele, rugaciuni la neputinte si boli, binecuvantari ale caselor, animalelor domestice si alimentelor, rugaciuni pentru calatori si pentru elevi.

SPECIFICATII

An aparitie 2016