Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cantari la Sfintele Taine si la ierurgii, editia 2015

0 opinii / Scrie o opinie
  • 50,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

CANTARI LA SFINTELE TAINE SI LA IERURGII

TIPARITE CU BINECUVANTAREA PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

Colectie intocmita, revizuita si completata de Pr. prof. dr. Nicu MOLDOVEANU

Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti – 2015

||||

Prefata/ e x t r a s

Cantarile cuprinse in acest volum au fost compuse si tiparite disparat, in colectii si periodice diferite, de catre marii nostri protopsalti romani: Anton Pann, Stefanache Popescu, Ion Popescu-Pasarea, Ioan Zmeu, Anton V. Uncu si altii.

Acum 50 de ani, toate acestea au fost selectate, stilizate, transcrise pe dubla notatie muzicala si tiparite in Revista Studii Teologice, nr. 1-2/ 1964, de profesorii Nicolae Lungu, preot dr. Ene Braniste si prof. Chiril Popescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxa Justinian Patriarhul din Bucuresti.

Intreaga colectie a fost revazuta, imbunatatita si tiparita in anul 2002, iar acum, in anul 2015, a fost din nou completata si, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, tiparita la Tipografia Cartilor Bisericesti a Patriarhiei Romane.

In editia precedenta au fost adaugate la cantarile deja existente cele care lipseau de la Sfanta Taina a Hirotoniei si Taina Sfantului Maslu, de la Aghiasma mica, slujba de sfintire a bisericii si Te Deum, iar in editia de fata au fost adaugate si cantarile de la inmormantarea preotilor si a diaconilor de mir, precum si cele de la inmormantarea monahilor.

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Coperta Cartonata
Dimensiuni 21 x 30 cm
Nr. pagini 167
Limba Romana
Cod 978-973-616-438-5