In exclusivitate la Editura Bizantina - Un cuvant pentru fiecare zi a anului din intelepciunea Cuviosului Iosif Isihastul

Aaron FLORIAN - Patria, patriotul si patriotismul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aaron FLORIAN - Patria, patriotul si patriotismul

Editura Vremea, Bucuresti – 2020

Colectia „Mica Roma XXI”, 4  – coordonata de Cristian BADILITA

Text modernizat de Cristian BADILITA

Editie ingrijita de Cristian BADILITA

Prefata de Octavian MARCU

 

Extras din prezentarea autorului

Aaron FLORIAN (1805-1887). Fiu si nepot de preoti greco-catolici, format la scolile Blajului. A transplantat in Muntenia idealurile si metoda Scolii Ardelene. A participat la Revolutia de la 1848, consacrandu-si intreaga viata activa invatamantului si scrisului. Istoric, teolog si filozof politic, a predat la Golesti, la Colegiul Sfantul Sava si la Universitatea din Bucuresti. I-a fost profesor lui Nicolae Balcescu. Patria, patriotul si patriotismul a pregatit ideologia Revolutiei pasoptiste in Muntenia.

Extras/ Decaderea morala si coruptia

Decaderea morala si coruptia totdeauna au fost niste vrajmasi cumpliti ai patriotismului. Ele au desfiintat natiuni mari si au ruinat state puternice. Istoria Romei si a altor state este o dovada netagaduita pentru aceasta. Cata vreme naravurile romanilor au fost nestricate, ei erau cei mai infocati patrioti. Odata cu bogatiile si cu luxul s-au introdus o coruptie si o decadere morala care i-a prapadit pe toti. Atunci patimile si egoismul, cu toate viciile lui, au impins patriotismul in groapa si au ruinat imparatia aceea puternica. Atat decaderea morala cat si coruptia se nasc din lux si din bogatii; si este de mirare in ce chip luxul si bogatiile, fiind roade ale civilizatiei, lucreaza impotriva patriotismului.

SPECIFICATII

Autori Aaron FLORIAN
Editura Vremea
An aparitie 2020