Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

A fost doar ciuma de Ludmila ULITKAIA

0 opinii / Scrie o opinie
  • 25,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ludmila ULITKAIA
A fost doar ciuma
HUMANITAS FICTION, 2021
Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU
Traducere din rusa de Gabriela RUSSO
Pret 25,00 Lei
 

Extras/ p. 7
Prin pustiul rascolit de viscol trece un tren de marfa luminand cu farurile vartejurile de zapada. Se taraie lenes, indelung. Lasa in urma lui orasul inecat in nameti si se pierde in pacla de zapada.
Cladirea lunga fara etaje, aflata in afara orasului, e inzapezita, de un alb imaculat. La cateva ferestre se vede o lumina tulbure. Nu se distinge numele firmei acoperite de un strat subtire de gheata.
In boxa paznicului o tataroaica batrana sta langa soba de tuci, are pe cap o basma care-i acopera fruntea si obroboada mare pe deasupra. Taie cu un cutitas bucatele de carne uscata, le baga-n gura fara dinti si le molfaie. Privirea ii e fixa, absenta.
Rudolf Ivanovici Maier sta asezat intr-o camera bine izolata. Are costum de protectie, masca si manusi. Nu i se vede fata. Cu ajutorul unui ac lung insamanteaza o cultura de bacterii intr-un vas Petri. Flacara spirtierei tremura la fiecare miscare. Are gesturi ritmice, de magician.
Pe masa din fata batranei telefonul suna insistent. Nu se grabeste sa ridice receptorul. 
„Ho, ho, diavole, ce tipi, ce urli asa?” bombane batrana.
Telefonul suna in continuare. Batrana ridica receptorul.
„Aici Laboratorul! E noapte, e noapte, iti zic! De ce tipi asa? Nu-i nimeni. Nu stiu sa scriu, nu. E Maier! Asteapta, indata. Asteapta, iti zic!”