Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Un baiat ca toti ceilalti de Lorenzo MARONE

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Lorenzo MARONE
Un baiat ca toti ceilalti
r o m a n
HUMANITAS FICTION, 2021
Colectia Raftul Denisei – colectie coordonata de Denisa COMANESCU
Traducere din italiana si note de Gabriela LUNG
 

Extras/ Mimi cel grozav
In 19 septembrie, ca in fiecare an, familia Russo s-a trezit devreme: era ziua miracolului lui San Gennaro. Sangele se lichefiaza de trei ori pe an, in sambata dinaintea primei duminici din mai, in 19 septembrie si in 16 decembrie. Noi insa ne duceam in septembrie, in ziua celebrarii sfantului, caruia bunicii ii erau foarte devotati.
In anul acela bunicul n-a reusit sa coboare, asa ca la ora opt fix ne-am urcat in masina eu, tata, mama si bunica Maria (care se urca in Simca o data pe an, tocmai cu ocazia miracolului). Dupa treizeci de minute eram deja in Dom sa asistam la deschiderea seifului in care se afla cutia cu fiolele cu sange. Bunica si-a facut imediat semnul crucii, si cu rozariul in mana, si-a inceput obisnuita litanie, o serie de rugaciuni si implorari la care participa intreaga biserica pentru a invoca miracolul. Dragostea mea pentru stiinta si astronomie ma impiedica sa cred in ceva divin, asa ca mi-am urmat familia mai mult pentru ca in dimineata aceea nu aveam nimic de facut.
De cand se intorsese din tabara, Sasa parea altul: se rasese in cap, nu scotea o vorba si era tot timpul serios. Pentru ca nu iesea afara, Fabio si cu mine am mers sa-l cautam in carmangeria lui taica-sau, dar Angelo ne-a spus ca fiul sau era ocupat.