Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Tatiana TOLSTAIA - Lumi eterice

0 opinii / Scrie o opinie
  • 49,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Tatiana TOLSTAIA - Lumi eterice

Editura Curtea Veche, 2019

Colectia Byblos

Traducere din engleza de Raluca DAVICENCO

 

Extras/ 20/20

Bunicul meu, faimosul scriitor rus Alexei Tolstoi, a urmat in tinerete, din anul 1901, cursurile Institutului Tehnologic din Sankt Petersburg, crezand ca isi doreste sa devina inginer. Insa acest lucru nu avea sa se intample vreodata. I-a povestit tatalui meu cat de grei au fost anii de studentie.

Stand la tabla, profesorul sau se adresa studentilor: „Sa ne imaginam un obiect in forma de trabuc... „Si gata! Tanarul meu bunic intra in transa. Isi imagina un obiect in forma de trabuc... vedea trabucul... trebuie sa-i tai capatul inainte de a-l fuma... Clestele auriu rontaie incetisor foile maro si uscate... ce mireasma imbatatoare adie dinspre tutunul havanez de calitate! Un pahar bombat de coniac apare de nicaieri, plin de licoarea tare, brun-roscata, cu reflexii aurii... Oh, sa strangi paharul in mana, incalzindu-l... scanteierile unduitoare de chihlimbar... fumul siniliu... il tragi in piept, apoi bati usor trabucul cu degetul ca sa scuturi scrumul... S-a inserat, iar draperiile grele sunt date la o parte. Privind pe fereastra, se poate zari amurgul timpuriu ce s-a lasat pe strazile inzapezite ale Sankt Petersburgului. O sanie trasa de un armasar trece suierand domol – cine se grabeste, si unde? La teatru? La o intalnire romantica?

Deodata realitatea intrerupe aceasta reverie. Scaunele trosnesc, profesorul sterge tabla, luand cu buretele formule interesante si folositoare oricarui inginer – „Ne vedem data viitoare, domnilor!”

SPECIFICATII

An aparitie 2019