Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Petru Damaschinul. Monah bizantin si teolog bisericesc

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,75 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfantul Petru Damaschinul. Monah bizantin si teolog bisericesc, Greg Peters - editura Doxologia

Traducere de Dragos Dasca

Colectia Patristica , seria Studii, nr. 10 In introducerea sa la tratatul Sfantului Petru Damaschinul Spre aducere aminte catre propriul suflet , Sfantul Nicodim Aghioritul il numeste pe Petru „o comoara de intelepciune si cunostinta dumnezeiasca”. Am incercat sa demonstrez in aceasta carte ca afirmatia lui Nicodim este adevarata.

Programul duhovnicesc al lui Petru Damaschinul era in mod limpede adresat tuturor oamenilor – atat monahi, cat si nemonahi. Petru afirma ca teologia sa duhovniceasca nu este o carte „cum sa…” despre nevointele vietii duhovnicesti. Invatatura sa are in vedere mantuirea intregii omeniri. Spre deosebire de mare parte din literatura monahala bizantina dintre secolele XII si XIV, contributia lui Petru la monahismul bizantin nu este institutionala sau legislativa.

Mai degraba, duhovniceasca. Iar viata duhovniceasca nu reprezinta doar modul in care omul traieste, monah sau nemonah. In opinia Sfantului Petru Damaschinul, viata duhovniceasca nu are decat un singur scop, unirea cu Dumnezeu. Greg Peters

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Coperta Cartonata
Dimensiuni 15 x 24 cm
Nr. pagini 288
Limba Romana
Cod 978-606-666-27-6-5