Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Seamus CAREY - Cum sa te dezvolti odata cu copiii tai

0 opinii / Scrie o opinie
  • 28,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Seamus CAREY - Cum sa te dezvolti odata cu copiii tai

7 puncte de cotitura in viata unui parinte

Editura Trei, 2013

Colectia Psihologie practica pentru parinti – coordonata de Vasile Dem. ZAMFIRESCU

Traducere din engleza de Smaranda NISTOR

 

Extras/ introducere – Filosofie si poveste

Iti asumi vinovatia de a te fi rastit la fiica ta sau incerci sa-ti explici reactia prin comportamentul ei? Ii iertam pe cei care nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor noastre? Iertarea trebuie sa joace vreun rol in viata noastra de familie, de zi cu zi?

E greu de dat un raspuns acestor intrebari. Dar ele sunt genul de intrebari pe care filosofii le pun si cauta sa le lamureasca de peste doua mii de ani. Filosofia a fost cultivata de cei mai mari ganditori ai omenirii, care si-au petrecut intreaga viata studiind conditia umana, potentialul si limitele fiintei omenesti, modurile in care aceasta poate ajunge la cunoastere si izvoarele puterii sale. Este o comoara ascunsa de intelepciune, care ne poate ajuta pe noi, parintii, sa patrundem mai adanc in esenta lucrurilor si sa ne intarim convingerea. Corpusul filosofiei contine o profunda intelegere a fiintelor umane si a relatiilor dintre ele, precum si cele mai bune strategii care sa ne ajute sa luam decizii intelepte pentru a duce un trai care sa ne multumeasca.

Si totusi, in mod curios, filosofii au pastrat o tacere aproape totala in privinta problemelor care tin de familie si de cresterea copiilor. Cu toate ca exista resurse din belsug in literatura de specialitate, din care parintii si ceilalti membri ai familiei pot invata multe, limbajul folosit si stilul de a scrie al filosofilor tind sa-i zapaceasca pe oamenii obisnuiti, care in viata de zi cu zi n-au nici o legatura cu filosofia, punand in umbra intentia si relevanta acestor scrieri. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2013