Icoana Sf. Mare Mucenic Pantelimon - Icoana cu foita de aur

Povesti despre speranta de Heather MORRIS

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Heather MORRIS

Povesti despre speranta

Cum gasim inspiratie in viata de zi cu zi

HUMANITAS FICTION, 2021

Coectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza de Luana SCHIDU

Pret 34,00 Lei

 

Extras/ Introducere

1 ianuarie 2020. Zorii unei noi zile, ai unui nou an, ai unui nou deceniu. Senzatia, individulala si colectiva, a unei comunitati globale, ca va fi “un an bun”. Cum ar spune Lale Sokolov, prieten drag si omul a carui poveste am spus-o in Tatuatorul de la Auschwitz: “Daca te trezesti dimineata, e o zi buna.” Enuntam intentii, atat noi, cat si repetate din ani trecuti, le soptim poate celor dragi si apropiati. Se spune ca, daca ne impartasim sperantele si visurile pentru noul an, au sanse mai mari sa se indeplineasca.

Focurile de artificii din noaptea precedenta, fie ca au fost privite pe viu sau la televizor, s-au stins, petrecerile s-au incheiat, ne lecuim mahmureala in fel si chip. Eu locuiesc in Melbourne, pe coasta de est a Australiei. Anul acesta, festivitatile sunt temperate, n-au fost artificii in multe locuri. Ne-am facut totusi cunoscute dorintele, sperantele si visurile, dar si acestea au fost temperate. Pe toti ne ingrijoreaza incendiile care au izbucnit acum vreo saptamana si care sunt departe de a fi sub control. De fapt, e mai rau. Mult mai rau.

In urmatoarea saptamana au fost nimicite orase, multi oameni si-au pierdut viata, casa, comunitatea. Impactul asupra florei si faunei a fost devastator. Imagini cu cele mai expresive simboluri australiene - cangurul si koala, au circulat in lumea intreaga, devenind simboluri ale distrugerii si disperarii.