Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Patrimoniu cultural, Judetul Ilfov. Manual scolar pentru disciplina optionala

0 opinii / Scrie o opinie
  • 52,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Patrimoniu cultural, Judetul Ilfov. Manual scolar pentru disciplina optionala, Adriana Scripcariu - Scoala Agatonia

Trebuie sa stii, de la inceput, ca lumea despre care iti povestesc era putin altfel decat a noastra. Este lumea stramosilor, pe care e bine sa o cunosti. Este ca  si cum ti-ai privi strabunii intr-un album de familie. Este o lume in care oamenii inteleg si toate au un rost. Timpul curge mai linistit, intre zile de lucru si zile de sarbatoare. Omul stie ca nu toate sunt in puterea lui si ca peste toate este Dumnezeu. Ai sa vezi, iti povestesc despre multe biserici. Asta pentru ca, pe atunci, bisericile erau pentru oameni cele mai importante constructii.

Am incercat sa organizez tot ce am vrut sa-ti transmit, ca pe un bulgare de zapada, pe care il rostogolesti la vale, ca sa creasca. Am inceput cu miezul, o parte mica, fara de care, insa, bulgarele nu se poate forma. Este prima lectie, in care iti explic ce este patrimoniul. Apoi, povestirile se tin lant. Te ajut, intr-o parte a paginii, cu explicatiile unor cuvinte mai speciale, pe care poate nu le-ai intalnit inca. Sunt marcate cu albastru si numerotate. Daca mai sunt si altele, te rog, cauta-le in dictionar.

Si imaginile poarta numere, ca sa le poti gasi mai usor. La sfarsitul lectiilor iti propun diferite activitati, de obicei desene si compuneri. Stiai ca demult cartile erau scrise si decorate de mana? In zilele noastre cele mai multe texte, chiar si temele pentru acasa, sunt lucrate la calculator si adesea, aproape uitam sa scriem cu mana. Iar scrisul de mana este asa de important pentru dezvoltarea indemanarii, a creativitatii si a gandurilor tale, incat este pacat sa nu te folosesti de aceasta modalitate simpla de a deveni mai priceput. Asa ca, te rog, scrie compunerile de mana si decoreaza-le cu desenele tale, ca pe niste file de manuscris.

Te mai rog sa urmaresti mereu pe harta din interiorul copertii, unde se afla locurile de care iti povestesc. Si acum, dupa ce te-am inarmat cu instructiunile necesare, iti urez drum bun! Aceasta carte este ca o lada de zestre, plina cu comori sau ca o usa mica, prin care intri intr-o gradina mare! Adriana Scripcariu

SPECIFICATII

An aparitie 2013
Coperta Cartonata
Dimensiuni 21, 5 x 30,5 cm
Nr. pagini 107
Limba Romana
Cod 978-606-93416-0-5