Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Panagiotis M. SOTIRHOS | Ingerul in trup – Sfantul Macarie cel Mare, Egipteanul

0 opinii / Scrie o opinie
  • 7,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Panagiotis M. SOTIRHOS    |    Ingerul in trup – Sfantul Macarie cel Mare, Egipteanul

Editura Egumenita, 2018

Traducere din limba greaca: Pr. Victor MANOLACHE

||||

Extras din Partea I

„Asa cum nu este dat omului sa priveasca fara ochi lumina, sa graiasca fara limba, sa auda fara urechi, sa mearga fara picioare, sa lucreze fara maini, la fel nu-i este dat sa se mantuiasca fara Hristos.” (Omilia a 3-a)

Sufletul fata in fata cu Hristos

(Omilia a 15-a completa a Sfantului Macarie cel Mare, Egipteanul)

„Despre cum trebuie sa stea sufletul cu sfintenie, nevinovatie si curatie in fata Mirelui Iisus Hristos, Care este Mantuitorul lumii. Omilia aceasta mai cuprinde si multe invataturi, precum cele despre invierea trupurilor, despre rau, despre har si liberul arbitru si despre valoarea neamului omenesc.”

Hristos se poarta fata de suflet ca un om bogat, ca un imparat slavit, care fiind atras de o femeie saraca ce nu are nimic altceva decat trupul ei, se indragosteste de ea, vrea sa se logodeasca cu ea si s-o faca sotia lui. Iar daca si aceea arata pentru el toata afectiunea si iubirea ei, atunci acea femeie saraca si neinsemnata, care mai inainte nu avea nimic, devine stapana si doamna tuturor slujitorilor, si a intregii averi a sotului ei. Daca insa face ceva care nu este ingaduit si nu se potriveste unei sotii, si se poarta in casa sotului ei intr-un mod necugetat, atunci este lipsita de cinste si alungata cu ocara, dupa ce barbatul isi pune amandoua mainile asupra capului ei, asa cum porunceste Legea lui Moise (II Regi 13, 19) in privinta femeii care nu asculta si se arata nefolositoare barbatului ei. Si atunci acea femeie cade in mahnire si tristete adanca, deoarece se gandeste la bogatia cea mare pe care a pierdut-o, si la slava aceea atat de stralucita de care s-a indepartat dupa ce a fost lipsita de cinste, din pricina nesabuintei pe care a aratat-o.

SPECIFICATII

Traducere Traducere din limba greaca: Pr. Victor MANOLACHE
An aparitie 2018