Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Maria, Regina Romaniei | Visatorul de visuri

0 opinii / Scrie o opinie
  • 54,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Maria, Regina Romaniei    |    Visatorul de visuri

Facea 

HUMANITAS junior, 2019

Traducere si note de Anca BARBULESCU

||||

I/ e x t r a s

Domnea inmarmurirea in castelul regelui Wanda, marele stapanitor de la miazanoapte, sub a carui vointa tremura atata lume, al carui zambet facea atatia oameni sa ingenuncheze si sa-i astepte bunavointa. Pictorul lui preferat isi pierduse mintile din senin si refuza sa termine tabloul pe care il incepuse pe peretii salii stravechi in care se tineau toate banchetele mari – o sala splendida, in care tocmai aducea la viata o  friza, cu mestesugul lui fara asemanare, Eric Gundian, un artist foarte tanar si minunat de talentat, descoperit de rege intr-o dimineata insorita.

Cu fiecare zi petrecuta intre peretii castelului regal, faima lui Eric Gundian sporise, iar tanarul ajunsese, fara sa-si dea seama, rasfatatul Curtii. Orice toana a lui era porunca, iar chipul lui vesel si frumos era indragit de toti, tineri si batrani.

Invidiile alunecoase din jurul se stinsesera singure in fata blandetii zambetului sau si a farmecului artei sale.

Glasul ii era ca al pasarilor care canta primavara despre iubire in paduri invesmantate in verde, iar cand ii stralucea soarele deasupra capului parca vedeai lumina difuza  a unei seri de vara peste un camp de grane parguite. In ochii lui dormita pacea sublima a lacurilor de munte, iar in inima lui traia increderea simpla a unui suflet pur... iar acum, Eric Gundian, Eric cel cu plete aurii, Eric cel cu degete fermecate, Eric cel cu vocea dulce isi pierduse mintile!

SPECIFICATII

An aparitie 2019