Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jack CHALLONER - Enciclopedia ilustrata a elementelor chimice

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jack CHALLONER - Enciclopedia ilustrata a elementelor chimice

Editura Corint Books, 2020

Traducere – Rodica ZAVOIANU

 

Extras din Introducere

„Fizica si chimia moderne au redus complexitatea lumii inconjuratoare la o simplitate uimitoare.” – Carl Sagan

Elemente, compusi si amestecuri

Majoritatea substantelor cu care suntem familiarizati sunt amestecuri sau compusi. Lemnul, otetul, aerul, sarea, betonul, pielea, apa, plasticul, sticla, ceara, toate sunt amestecuri sau compusi continand mai multe elemente.

Intalnim elementele in viata de zi cu zi, dar nu in stare pura. Aurul si argintul sunt exemple bune, dar chiar si in cea mai pura proba de aur produsa vreodata, unul dintr-un milion de atomi este atomul unui alt element decat aurul. Cuprul (sub forma de tevi), fierul (din sinele de cale ferata), aluminiul (din folii) si carbonul (sub forma de diamante) sunt alte exemple de elemente care se intalnesc intr-o stare aproape pura. Cateva alte elemente ne sunt familiare, deoarece sunt foarte importante sau foarte uzuale. Oxigenul, azotul, clorul, calciul, sodiul, plumbul – toate sunt exemple de astfel de elemente.

In aceasta carte vom analiza proprietatile tuturor elementelor. Proprietatile unui element includ comportamentul sau chimic – cu alte cuvinte cum interactioneaza atomii sai cu atomii altor elemente. De aceea, pentru fiecare element ne vom uita si la unii compusi ai acestuia sau la amestecuri care il contin.

Va rog sa cititi!

Cateodata nu are practic nicio importanta daca cititi sau nu introducerea unei carti. Nu este cazul la aceasta lucrare. Introducerea contine date esentiale care va vor permite sa intelegeti organizarea acestei carti si informatiile pe care le contine.

SPECIFICATII

An aparitie 2020