Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Hugh LOFTING | Calatoriile doctorului Dolittle

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Hugh LOFTING    |    Calatoriile doctorului Dolittle

Editura Corint junior, 2019

Traducere din engleza si note de Sorin PETRESCU

||||

Prolog/ e x t r a s

Tot ceea ce am scris pana acum despre doctorul Dolittle am auzit, la mult timp dupa ce lucrurile se intamplasera, de la cei care-l cunoscusera – caci, intr-adevar, o buna parte din cele relatate avusesera loc inainte sa ma nasc eu. Dar acum am ajuns sa descriu acea parte din viata marelui om pe care am urmarit-o eu insumi si la care am luat parte personal.

Cu multi ani in urma, doctorul mi-a ingaduit sa fac asta. Dar am fost amandoi atat de ocupati pe atunci, calatorind in jurul lumii, participand la aventuri si umpland carnetele cu descrieri ale naturii, incat parea ca nu voi mai gasi timpul necesar sa ma asez si sa relatez faptele noastre.

Fireste, acum, cand sunt deja un om batran, nu prea mai stau bine cu memoria. Dar ori de cate ori am vreo indoiala si trebuie sa ma opresc ca sa cuget, intotdeauna imi intreb papagalul, pe Polinezia.

Pasarea asta minunata (are de-acum doua sute cincizeci de ani) sta in varful biroului meu, indeobste fredonand melodii marinaresti, in vreme ce eu scriu cartea aceasta. Si, dupa cum stie oricine a cunoscut-o, are memoria cea mai strasnica din lume. Daca e vreo intamplare de care nu sunt chiar sigur, ea este capabila sa ma duca intotdeauna in directia buna, povestindu-mi cu exactitate cum s-au petrecut lucrurile, cine era prin preajma si orice altceva. De fapt, uneori, mai ca-mi vine sa cred ca ar trebui sa spun ca aceasta carte a fost scrisa de Polinezia si nu de mine.

SPECIFICATII

An aparitie 2019