Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Gradina uitata de Kate MORTON

0 opinii / Scrie o opinie
  • 42,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kate MORTON

Gradina uitata

HUMANITAS FICTION, 2021

Colectia Raftul Denisei – coordonata de Denisa COMANESCU

Traducere din engleza de Sanziana DRAGOS

Pret 42,00 Lei

 

Extras

„Dar de ce trebuie sa-ti aduc trei suvite din cosita Craiesei Zanelor?” a intrebat-o printul pe batrana. „De ce neaparat trei, de ce nu doua sau patru?”

Batrana s-a aplecat spre el, torcand mai departe. „Alt numar nu se poate, copile. Trei este numarul timpului, caci nu vorbim noi despre trecut, prezent si viitor? Trei este numarul familiei, caci nu vorbim noi despre tata, mama si copil? Trei este numarul zanelor, caci nu le cautam noi printre stejari, cenusa si spini?”

Tanarul print incuviinta , caci batrana inteleapta spunea adevarul.

„Asa ca trebuie sa-mi aduci cele trei suvite ca sa-mi tes urzeala.”

din Urzeala fermecata de Eliza Makepeace

Extras – Partea intai/ 1, Londra, 1913

Era intuneric acolo unde statea ghemuita, dar fetita facea ce i se spusese. Doamna o pusese sa astepte, caci nu se aflau in siguranta si trebuiau sa taca chitic. Era doar un joc, un fel de-a v-ati ascunselea.

Fetita ciulea urechile, ascunsa dupa butoaiele de lemn. Incepu sa ticluiasca ceva in minte, asa cum o invatase tati. Prin preajma si mai departe, se auzeau strigate barbatesti, probabil ale marinarilor, se gandea ea. Voci aspre, tari, incarcate de vuietul si sarea marii. Din departare razbateau suieratul sirenelor de vapor, tignalul ascutit al fluierelor, pleoscaitul ramelor si undeva in fundal se auzea croncanitul pescarusilor cenusii, cu aripile-ntinse, care inghiteau dogoarea mocnita a soarelui.