Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Facerea lumii pe intelesul copiilor de Prezbitera Cristina TARLESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:SC_00346
  • Editura: Andreas
  • 15,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Prezbitera Cristina TARLESCU

Facerea lumii pe intelesul copiilor

Editura Andreas, Bucuresti – 2017

Pret 15,00 Lei

 

Extras/ Introducere

Cerul si pamantul nu s-au creat singure, asa cum cred unii oameni, ci sunt lucrarea lui Dumnezeu.

Dar oare cine este pregatit sa asculte cele ce vor urma? Ei bine, cel care vrea sa afle cum au fost create cerul si pamantul trebuie sa fie bun, atent, harnic si sa-i placa sa afle lucruri atat de frumoase si marete.

Insa inainte, ar trebui sa aflam cine este cel care a vorbit pentru prima data despre crearea lumii. Era odata, in partile Egiptului, un barbat vestit, pe nume Moise, despre care se spunea ca era placut lui Dumnezeu inca de pe vremea cand era copil. Pe acesta l-a infiat fiica Faraonului, care l-a crescut ca pe propriul copil, dandu-i o educatie demna de un print. Insa Moise era foarte simplu. Astfel, stiind ca parintii lui adevarati erau oameni simpli, nu ii placea sa traiasca in bogatie si nici sa fie martor la cruzimea de care dadea dovada Faraonul. Astfel, stiind ca parintii lui adevarati erau oameni simpli, a hotarat sa se intoarca la cei de un neam cu el, alegand sa traiasca alaturi de oamenii de rand decat sa traiasca in pacat.

Moise iubea adevarul si lupta intotdeauna impotriva celor nedrepti si rai. De aceea, fiind alungat din Egipt, a parasit locul unde a crescut si a plecat in Etiopia. Acolo, vreme de patruzeci de ani, s-a gandit doar la minunatiile acestei lumi. La varsta de optzeci de ani, Moise a avut parte de cea mai mare minune din cate exista, una de care sunt vrednici doar ingerii si de care nici un alt om nu s-a invrednicit: Insusi Dumnezeu, Facatorul cerului si al pamantului, i S-a aratat! Asadar, sa ascultam adevarul despre facerea lumii chiar de la Moise, cel care, la randul lui, l-a auzit de la Dumnezeu.