Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Eseu despre metoda filozofica. Poate gasi filozofia o iesire din starea de descumpanire?

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,72 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Eseu despre metoda filozofica. Poate gasi filozofia o iesire din starea de descumpanire?, de R. G. Collingwood - carti filosofie editura Humanitas

Lucrarea lui R.G. Collingwood reprezinta unul dintre cele mai importante tratate de metafilozofie aparute in prima jumatate a secolului XX, intr-o epoca in care filozofia se gasea intr-o stare de descumpanire – exprimata cel mai concret de atacurile pozitivismului logic la adresa principiilor sale si a domeniului sau de aplicabilitate. Cu o eleganta aparte a scriiturii, autorul expune ratiunile pentru care filozofia constituie o disciplina autonoma, cu o metoda deosebita si o tematica diferita de cele ale stiintelor naturii si ale stiintelor exacte, exprimandu-si speranta ca, prin reconsiderarea problemei metodei sale, filozofia va pasi din nou pe calea progresului.

„Configuratiile verbale ale filozofului sunt construite doar spre a da in vileag gandul pe care-l exprima si au valoare nu in sine, ci ca mijloace in vederea acestui scop. Arta prozatorului este o arta care trebuie sa se camufleze si sa produca nu un giuvaier de privit pentru propria-i frumusete, ci un cristal in ale carui profunzimi gandirea sa poata fi vazuta fara distorsiuni sau confuzie; iar scriitorul filozof, el mai cu seama, imita nu mestesugul bijutierului, ci pe cel al slefuitorului de lentile.“ (R.G. COLLINGWOOD)

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

Traducere D.G. Stoianovici
An aparitie 2015
Limba Romana
Cod 978-973-50-4809-9