Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele securitatii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,75 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu in arhivele securitatii, ed. Lucian Boia - carti istorie contemporana Libraria Bizantina

Fie ca i se cere, fie din proprie initiativa, Petru Comarnescu divulga tot, de cele mai multe ori, pe un ton neutru; in anumite cazuri, totusi, cand se refera la persoane pe care le antipatizeaza sau care l-ar fi nedreptatit, comentariile devin acide, iar informatiile sau insinuarile, compromitatoare. Isi gasesc aicio supapa si frustrarile (acute) sociale si intelectuale ale lui Petru Comarnescu.

Iata-i, prinsi ca intr-un insectar, pe toti cei care nu i-au acordat importanta meritata! Verdictul moral nu poate fi decat unul de vinovatie; excesul de zel anuleaza pana si circumstantele atenuante care s-ar fi putut altminteri invoca (marele vinovat, in toate, fiind regimul comunist). Insa valoarea literara a multor pagini este indubitabila. Laolalta, alcatuiesc un fel de Comedie umana a lumii intelectuale si artistice romanesti din anii '50 si '60. Petru Comarnescu si-a ratat «marea opera» a vietii. Sa o fi reusit agentul Anton?“ (Lucian BOIA)

Selectie, introducere si comentariu de Lucian Boia

SPECIFICATII

An aparitie 2014
Limba Romana
Cod 978-973-50-4455-8