Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuviosul Dionisie de la Colciu

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:978-606-666-601-5
  • Editura: Doxologia
  • 18,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Cuviosul Dionisie de la Colciu. 

Doxologia, 2018. 

Parintele Dionisie Ignat (1909-2004) acopera cu existenta sa aproape intreg veacul al XX-lea. Pentru cei care l-au cunoscut personal staretul Dionisie reprezinta chipul autentic de vietuire monahala. Este considerat unul din cei mai de seama parinti asceti contemporani ai Sfantului Munte Athos. Petrecerea si lupta sa duhovniceasca, pentru mai bine de sapte decenii, in Gradina Maicii Domnului, l-a aratat a fi un chip viu si actual de traire al credintei drept-maritoare. Viata sa de ascultare, rugaciune, smerenie si dragoste pentru Dumnezeu si semeni il recomanda a fi una dintre vocile duhovnicesti de mare autoritate si putere, la care omul zilelor noastre ar trebui sa ia aminte. 

Volumul de fata are drept menire chiar acest fapt, si anume, mijlocirea unei intalniri de duh cu Parintele Dionisie, cu cuvintele, povetele si sfaturile sale. Constituita din marturii ale celor ce l-au cunoscut direct (marturii evocate in cadrul simpozionului international „intalnirea cu Duhovnicul”, Iasi, 2015), lucrarea propusa spre lectura implineste o dubla misiune: prezentarea culturii sale duhovnicesti si intalnirea cu ucenicii si cu cei care l-au cunoscut. 

Pentru a fi introdusi in invatatura Parintelui Dionisie, evidentiem si retinem ca prolog unul din cuvintele sale testament: „Ortodoxia niciodata n-a cazut si niciodata nu a sfatuit crestinii decat numai si numai spre adevar, adevar folositor atat trupeste, cat si sufleteste”. 

SPECIFICATII

An aparitie 2018