Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Marturisitor jertfelnic si ctitor darnic, vol 1 - Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 23,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu

Marturisitor jertfelnic si ctitor darnic

Volumul I

Editura Cuvantul Vietii a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei, Bucuresti – 2014

Lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Pret 23,00 lei

 

Extras din Cuvant inainte - DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

In Patriaria Romana, anul 2014 a fost proclamat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane An omagial euharistic si An comemorativ al Sfintilor Martiri Brancoveni, la implinirea a 300 de ani de la moartea martirica a Sfantului Voievod Constantin Brancoveanu alaturi de cei patru fii ai sai, Sfintii Constantin, Stefan, Radu, Matei, si de sfetnicul sau, Sfantul Ianache.

In cei 25 de ani ai domniei Sfantului Constantin Brancoveanu (29 octombrie 1688 – aprilie 1714), Tara Romaneasca a cunoscut o perioada de prosperitate pe toate planurile: social, cultural si bisericesc. Bun chivernisitor al celor materiale, domnitorul martir s-a remarcat prin harnicie si darnicie, fiind in istoria poporului roman unul dintre cei mai mari ctitori de biserici, arta si cultura – atat in teritoriile locuite de romani, cat si in cele aflate sub stapanire otomana.

Mostenirea pe care marele voievod a lasat-o intregului neam romanesc a dobandit valoare simbolica duhovniceasca si mai mare odata cu jetfa sa martirica, alaturi de cei patru fii ai sai si de sfetnicul sau de incredere, Ianache Vacarescu.

Sfantul Sinod a decis ca omagierea Sfintilor Martiri Brancoveni sa se faca si prin publicarea de studii, articole, volume etc.. In acest context, am considerat oportuna reeditarea celor mai valoroase studii care au aparut in secolul trecut in revistele bisericesti (Biserica Ortodoxa Romana, Studii Teologice, Ortodoxia si Glasul Bisericii) cu privire la viata, activitatea si intreaga mostenire brancoveneasca.