Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuvinte de aur vol IV Milostenia, inima virtutii de Sfantul Ioan Gura de Aur

0 opinii / Scrie o opinie
  • 21,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Sfantul Ioan Gura de Aur

Cuvinte de aur

Volumul IV

Milostenia, inima virtutii

Editura Egumenita, 2013

Traducere de Preot Victor MANOLACHE

Prelucrare de Ieromonahul Benedict AGHIORITUL

Pret 15,00 Lei

 

Extras/ Sa nu devii mai aspru si mai salbatic decat fiarele/ pp. 79-80

Asadar, sa nu te faci judecator aspru, deoarece, chiar daca ai fi izbavit de orice pacat, nici atunci macar Legea lui Dumnezeu nu ti-ar fi ingaduit sa devii iscoditor al faptelor straine. Pentru ca, daca fariseul a fost condus la pieire doar din pricina aceasta, ce justificare vom avea noi? Daca celor care au dobandit aceste virtuti nu li se ingaduie sa judece cazurile straine cu asprime cu mult mai mult nu li ingaduie celor care au cazut in diferite pacate.

Deci sa nu devenim aspri, nici nemilostivi, nici lipsiti de iubire, nici neinduplecati, nici mai salbatici decat fiarele, pentru ca stiu ca multi au ajuns la un asemenea nivel de salbaticie incat sa se arate nepasatori fata de cei care mor de foame, desi era nevoie doar de o mica osteneala, si mai mult pun inainte urmatoarele motive: „Slujitorul meu nu este aici in acest moment, ne aflam departe de casa, nu cunosc nici un camatar de la care sa iau.”

Intr-adevar, cata impietrire a inimii! Ai fagaduit sa faci ceea ce este de mai mare importanta si n-ai implinit ceea ce este de mai mica importanta, si ca sa nu faci un pas, il lasi pe celalalt sa moara de foame? Deoarece, chiar daca ar fi trebuit sa faci zece pasi, trebuia sa eziti?