Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ciprian MIHALI - Dictionar subiectiv de cultura civica

0 opinii / Scrie o opinie
  • 32,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Ciprian MIHALI - Dictionar subiectiv de cultura civica

HUMANITAS, 2020

 

Extras/ Ieri, azi, maine – mai este aceasta o societate?

Azi

1. Ce ii tine pe romani impreuna, in afara de obisnuinta? Intrajutorarea? Increderea? Speranta? Muzica populara? Alternanta deal-vale? Antena de satelit? Micii si sarmalele?

2. Care este setul minim de valori (doua, trei, cinci) in jurul carora se dauna – ori s-ar putea duna – azi oameni de la orase si sate, barbatii si femeile, tinerii si batranii deopotriva?

3. care sunt cauvintele pe care le folosim cel mai des ca sa ne descriem ca societate? Noi, ca romani, ce suntem pentru noi insine in primul rand si cel mai adesea?

4. Care ne sunt liderii politici, culturali, spirituali ori pur si simplu morali, in care si in jurul carora sa ne regasim si in care sa ne incredem?

5. Despre ce ne vorbesc aceia care se pretind a fi conducatorii nostri? Si pe care dintre valorile noastre , dintre credintele si comportamentele noastre s-au inaltat ca sa ne devina conducatori?

Maine

1. Cine anume, dintre romanii de azi, grup profesional, echipa, partid politic, asociatie, individ, este capabil sa arate compatriotilor sai o directie, un sens pentru a ramane impreuna si a construi laolalta un viitor? [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2020