Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Akedia. Plictiseala si terapia ei dupa avva Evagrie Ponticul sau sufletul in lupta cu demonul amiezii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 18,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Akedia. Plictiseala si terapia ei dupa avva Evagrie Ponticul sau sufletul in lupta cu demonul amiezii, de Ieromonah Gabriel Bunge - Editura Deisis, 2007

Plictiseala, lehamitea, lancezeala, indiferenta fata de cele spirituale sunt simptomele ce caracterizeaza akedia, cel mai temut, mai raspandit si mai actual dintre toate cele opt ganduri ale rautatii prin care demonii ii chinuie pe oameni. Adevarata „moarte a sufletului si a mintii”, akedia este maladia singuraticilor, fie ei anahoreti din desertul egiptean sau indivizi izolati, instrainati si masificati in desertul impersonal al marilor orase contemporane. Cel care a descris pentru prima data aceasta cumplita boala a sufletului a fost avva Evagrie Ponticul.

Cititorul interesat are la dispozitie in acest volum atat principalele texte evagriene si patristice despre akedie, cat si superba lectura spirituala pe care o ofera parintele ieromonah Gabriel Bunge. Radiografie, diagnoza si terapie impecabila a maladiei mortale a omului modern, volumul de fata (editat de patru ori in originalul german si tradus deja in franceza si italiana, bestsellerul eremitului din Roveredo Capriasca) ofera o veritabila initiere in psihologia luptatoare a Parintilor, o introspectie nemiloasa dar si terapeutic-binefacatoare care scoate la lumina lasitatile si dezertiunile cotidiene de la adevaratul nostru destin de fiinte teologice.

Citit in cheia lecturii evagriene propuse mai jos de parintele Gabriel Bunge, faimosul adagiu florenskian de la inceputul acestui secol: pentru mintea omeneasca „intre Treime si gheena tertium non datur”, isi dobandeste intreaga concretete spiritual-psihologica, fiindca pentru suflet gheena sau iadul nu sunt altceva decat tocmai akedia.

SPECIFICATII

Traducere Diac. Ioan I. Ica jr.
An aparitie 2007
Coperta Brosata
Dimensiuni 13 x 20 cm
Nr. pagini 252
Limba Romana
Cod 978-973-7859-30-3