Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Aaron J. KLEIN - Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Muenchen din 1972

0 opinii / Scrie o opinie
  • 39,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Aaron J. KLEIN - Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Muenchen din 1972

CORINT BOOKS, 2019

Traducere din lima engleza si note de Alina POPESCU

Prefata de Iulian FOTA

 

Extras/ Prefata

Pana la aparitia in limba romana a acestei carti, publicul din Romania nu a avut la dispozitie nicio alta lucrare care sa-l ajute sa inteleaga tragedia petrecuta la Muenchen in septembrie 1972 si modul in care Israelul, ca principala victima, a gestionat acea cumplita situatie. Este meritul Editurii Corint de a fi pus la dispozitia cititorului roman excelenta carte a lui Aaron J. Klein, Riposta. Spionajul israelian si masacrul de la Muenchen din 1972.

Bazandu-se pe documente inedite cu privire la Mossad si la intelligence-ul israelian, autorul realizeaza o imagine cat mai cuprinzatoare a teribilului atentat comis de organizatia palestiniana Septembrie Negru impotriva delegatiei olimpice israeliene. In dimineata zilei de 5 septembrie 1972, in a doua saptamana a olimpiadei, opt teroristi palestinieni, inarmati cu pusti de asalt Kalasnikov, pistoale si grenade, au patruns in satul olimpic si au atacat apartamentele sportivilor israelieni. Unsprezece dintre ei au fost luati ostatici si, in cele din urma, si-au pierdut viata, tragicul eveniment ramanand in istorie ca „masacrul de la Muenchen”.

Dincolo de informatia bogata referitoare la evenimentele din acea perioada, contextul in care au avut loc acestea este prezentat pe larg, pentru a intelege atat motivatiile celor care au comis atentatul, cat si maniera in care Israelul, ca tinta vizata de atacatori, si R.F. Germania, ca stat-gazda al olimpiadei, s-au raportat la consecintele atacului terororist.

SPECIFICATII

An aparitie 2019