Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Stiinta si religie. Sunt ele compatibile?

0 opinii / Scrie o opinie
  • 27,94 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Stiinta si religie. Sunt ele compatibile?, de Daniel C. Dennett, Alvin Plantinga - carti teologie academica Libraria Bizantina

Unul dintre subiectele cele mai controversate si mai aprinse de astazi este daca poate fi reconciliat conflictul dintre stiinta si religie. In Stiinta si religie: sint ele compatibile?, renumitii filosofi Daniel C. Dennett si Alvin Plantinga isi dezvolta argumentele pe care le-au prezentat intr-o dezbatere captivanta fața in fața, sustinuta la conferinta din 2009 a Diviziei Centrale a Asociatiei Americane de Filosofie.

Aceasta carticica a rezultat dintr-o dezbatere dintre profesorul Plantinga și mine la o intalnire a Asociatiei Americane de Filosofie. Initial, n-am fost in favoarea publicarii nici unei parti a acesteia, dar pentru ca pe internet circula o inregistrare audio a dezbaterii, neautorizata, de calitate slaba, am convenit sa-mi astern punctele de vedere in scris. Profesorul Plantinga si cu mine suntem in dezacord profund, dar suntem de acord asupra valorii dezbaterii civilizate ca fiind calea cea mai buna sa tindem spre adevar (Daniel C. Dennett).

Multi pretind ca religia si evolutionismul sunt incompatibile si continua, adaugand: „Cu atat mai rau pentru religie”.Eu sustin ca religia si evolutionismul sunt compatibile, dar ca „naturalismul” si religia sunt incompatibile.

Si continui, adaugand: „Cu atat mai rau pentru naturalism” (Alvin Plantinga).

Sursa: www.ratioetrevelatio.com/ro/

SPECIFICATII

Traducere Antoaneta Sabau si Florin George Calian
An aparitie 2014
Nr. pagini 128
Limba Romana
Cod 978-606-93664-3-1