Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos de Arhimandritu Ignatie

0 opinii / Scrie o opinie
  • 11,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Arhimandritu Ignatie - Sfanta Manastire Paraklitu

Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos

Editura evanghelismos, Bucuresti – 2011

Traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan NUTESCU

Schitul Lacu – Sfantul Munte Athos

Pret 11,00 Lei

 

Extras/ Andrei, robul cel plin de har

Pe vremea imparatiei marelui si iubitorului de Hristos Leon, traia in Constantinopol un oarecare om cu numele Teognost, cinstit de evlaviosul imparat cu vrednicia de protospatar. Mai tarziu el a ajuns si general al eparhiei Rasaritului. Acest general avea multi robi si mai apoi a cumparat si altii. Pe cel mai mic dintre ei il va infatisa in cele ce urmeaza nevrednicia mea.

Acesta era foarte frumos la infatisarea trupeasca si stapanul sau se falea cu el. Voia ca intotdeauna sa-l aiba langa el si, in acest scop, ii incredintase treburile cele mai personale. L-a trimis si la scoala, ca sa invete sfintele slove.

Copilul fiind inteligent, repede a invatat pe de rost Psaltirea si numerele, incat se mira si dascalul sau de priceperea sa. Nimeni nu-si putea inchipui – vazand infatisarea sa, trasaturile sale trupesti si cumintenia sa, buna sa cuviinta si sporirea in cunoasterea slovelor sfinte – cum ca acesta era scit. De aceea stapanul sau l-a si cinstit cu vrednicia de notar.

Atat stapanul si stapana sa, cat si robii cei dimpreuna cu el si toti oamenii casei il iubeau si il cinsteau in chip covarsitor.