Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Rugaciuni - Sfantul Siluan Athonitul

0 opinii / Scrie o opinie
  • Cod produs:LB-2019-012
  • Editura: Deisis
  • 5,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sfantul Silan Athonitul  |  Rugaciuni

Editura Deisis – Sibiu, 2018

||||

Extras de la p. 9

Bucura , Doamne, cu venirea Sfantului Tau Duh, tot sufletul cel intristat. Fa, Doamne, ca toti oamenii care se roaga sa cunoasca pe Duhul Sfant.

Sufletul meu tanjeste dupa Domnul si cu lacrimi Il caut. Cum as putea sa nu Te caut? Tu m-ai gasit mai intai si mi-ai dat desfatarea Sfantului Tau Duh, si sufletul meu Te-a iubit.

Tu vezi, Doamne, intristarea mea si lacrimile... Daca nu m-ai fi atras prin iubirea Ta, nu Te-as cauta asa cum Te caut. Dar Duhul Tau mi-a dat sa Te cunosc si sufletul meu se bucura ca Tu esti Dumnezeul si Domnul meu si pana la lacrimi tanjesc dupa Tine.

Sufletul meu tanjeste dupa Dumnezeu si Il cauta cu lacrimi.

Milostive Doamne, Tu vezi caderea si intristarea mea, dar cu smerenie cer mila Ta: revarsa asupra mea, a pacatosului, harul Sfantului Tau Duh. Amintirea lui atrage mintea sa gaseasca iarasi milostivirea Ta.

Doamne, da-mi duhul smereniei Tale, ca sa nu pierd harul Tau si sa nu plang in hohote dupa el, asa cum plangea Adam dupa rai si dupa Dumnezeu.

Extras de la p. 39

O, Doamne, invata-ne prin Duhul Tau Cel Sfant sa fim ascultatori si infranati. Da-ne duhul pocaintei lui Adam si lacrimi pentru pacatele noastre. Da-ne sa Te slavim si sa-Ti multumim in veci. Tu ne-ai dat Preacuratul Tau Trup si Sange, ca noi sa traim vesnic impreuna cu Tine si sa fim acolo unde esti Tu, si sa vedem slava Ta.

Doamne, da popoarelor intregului pamant sa cunoasca  cat de mult ne iubesti si ce viata minunata dai celor ce cred intru Tine.

Extras de la p. 70

Doamne, lumineaza-ne prin Duhul Tau Cel Sfant ca toti sa intelegem iubirea Ta.

Slava, Doamne, milostivirii Tale! Tu ai dat sufletului sa cunoasca cat de mult iubesti zidirea Ta si sufletul cunoaste pe Stapanul si Facatorul sau.

Iti multumesc, Domnul meu si Ziditorul meu, ca ai smerit cu milostivire sufletul meu si mi-ai descoperit calea pe care au mers sfintii Tai. Tu iubesti pe cei ce plang, si pe calea plansului au venit la Tine sfintii Tai. Tu iubesti pe cei smeriti si prin harul Tau ii inveti iubirea si smerenia de care se tem vrajmasii nostri, demonii. Tu Te bucuri, Doamne, de sufletul smerit; da-mi sa vin la Tine pe calea sfintilor Tai, calea plansului smerit, pe care mi-ai aratat-o.

Extras de la p. 72

Doamne, trimite mila Ta poeste copiii pamantului pe care ii iubesti si da-le sa Te cunoasca prin Duhul Sfant si sa invete sa Te slaveasca.

Cu lacrimi Te rog, asculta rugaciunea mea si da tuturor sa cunoasca slava ta prin Duhul Sfant!

Doamne, sunt un om pacatos si nu inteleg ce trebuie sa fac, dar Tu, Milostive, lumineaza-mi intelegerea cum si ce trebuie sa fac!

Extras de la ultima pagina

Duhule Sfinte, vino si te salasluieste in noi, ca toti cu un glas sa slavim pe Facatorul nostru, Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Amin.

SPECIFICATII

An aparitie 2018