Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Anuar liturgic si tipiconal – 2021

0 opinii / Scrie o opinie
  • 33,60 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Anuar liturgic si tipiconal – 2021

Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti – 2020

Lucrare publicata cu binecuvantarea Preafericitului DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

 

Extras/ 2021 – Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei si Anul comemorativ al celor adormiti in Domnul; valoarea liturgica si culturala a cimitirelor - DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a proclamat anul 2021 drept Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei si Anul comemorativ al celor adormiti in Domnul; valoarea liturgica si culturala a cimitirelor. Cele doua teme, omagiala si comemorativa, evidentiaza doau coordonate esentiale, prioritare in viata si activitatea pastoral-misionara a Bisericii noastre.

Traversam o perioada extrem de dificila privind sanatatea si valoarea vietii, in care numerosi oameni sunt incercati de noua epidemie, care s-a extins la nivel global, o perioada in care este mare nevoie de rugaciune si de ajutorare frateasca, de apropiere de Dumnezeu si de solidaritate practica. Aceste vremuri ne arata cat de fragila este viata omului pe pamant si, prin urmare, cat de mare nevoie este de a pastra permanent legatura cu Dumnezeu, Izvorul vietii pamantesti si al vietii vesnice ceresti. Putem transforma aceasta perioada de criza medicala intr-o perioada de intarire in credinta prin rugaciune si de sporire a dragostei noastre fata de cei dragi, de intensificare a comuniunii cu cei vii, din tara si din strainatate, dar si cu cei adormiti in Domnul.

Prin declararea anului 2021 drept Anul omagial al pastoratiei romanilor din afara Romaniei avem un nou prilej sa adresam cuvantul nostru de intarire duhovniceasca tuturor credinciosilor ortodocsi romani aflati departe de tara.

SPECIFICATII

An aparitie 2020