Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Recenka si ouale de Pasti, Patricia Polacco

0 opinii / Scrie o opinie
  • 43,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Recenka si ouale de Pasti, Patricia Polacco - Editura Frontiera, 2017

Recenka si ouale de Pasti este proaspat scoasa din cuptorul editurii Frontiera si este o carte splendida pe care o asteptam de multa vreme in Romania. Patricia Polacco este un autor foarte prolific (a scris peste 100 de carti pentru copii) si in multe dintre cartile ei se regasesc influente din patrimoniul cultural al familiei sale (este irlandeza dupa tata și ruso-evreica dupa mama). Sper ca editura Frontiera sa mai traduca si altele, foarte multi parinti pasionati de cartile artistice pentru copii le asteapta cu la fel de multa incantare ca mine.

Babusca este o batrana din Rusia care incondeiaza oua. Ouale pictate de ea sunt atat de frumoase ca mereu castiga premiul intai la targul de Pasti de la Moscova. intr-o zi, Babusca ia sub ocrotirea ei o gasca ranita care sare pe masa si distruge vopselele si ouale pe care Babusca le-a incondeiat cu atata maiestrie pentru targ. Babusca e ingrijorata ca nu va mai avea ce sa vanda la targ, dar Recenka (gasca) incepe sa faca niste oua cu totul si cu totul speciale. Cand se intoarce de la targ, unde a castigat marele premiu, Babusca descopera ca gasca, acum vindecata, a plecat dar a lasat in urma ei un cadou extraordinar pentru batrana sufletista. Prea multe detalii nu vreau sa va dau, sper sa cumparati si sa cititi cartea.

Ilustratiile arata multe oua incondeiate si pot fi un punct de plecare pentru a discuta, in general, despre traditia incondeierii oualor, care nu se reduce doar la spatiul mioritic, ci se intalneste si in alte zone, in special ortodoxe. imi place mult ilustratia cu batrana mijind ochii prin niste ochelari rupti, ca sa vada ouale pe care le lucreaza. Ma duce cu gandul la bunica, si ea avea intr-o vreme niste ochelari rupti si ii purta asa, ca sa vada ce mai scrie in calendar sau pe talonul de pensie.

pagini-interior

Patricia Polacco a facut singura ilustratiile pentru aceasta carte, ea avand, printre altele, si studii de iconografie rusa si greaca. Traducerea cartii este semnata de Camelia Vida-Ratiu.

Sursa: www.laurafrunza.com

SPECIFICATII

Traducere Camelia Vida-Ratiu
An aparitie 2017
Coperta Cartonata
Dimensiuni 21 x 27 cm
Nr. pagini 32
Limba Romana
Cod 978-606-94307-2-9