Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Prietenii nostri imaginari. Volum initiat si coordonat de Nadine Vladescu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,64 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Prietenii nostri imaginari. Volum initiat si coordonat de Nadine Vladescu - editura Humanitas

„De ce oare ne gandim automat la copilarie cand vine vorba de prieteni imaginari? Pentru ca ne despartim inevitabil, ca adulti, de naivitate, de puritate, de frecventarea libera a inchipuirii? Chiar toti? Pana şi scriitorii?

Textele adunate aici de Nadine Vladescu dau un raspuns mozaicat, semnat de treisprezece autori. Plus unul pe care insa n-o sa-l gasiti in sumar: intamplarea. Doar geniul ei jucauş, inventiv şi reparator poate face un intreg, parca preexistent, dintr-un simplu Cuprins.

Ce veti afla din aceasta noua carte scrisa la mai multe maini? Ca poti sa te intrebi şi la 91 de ani daca nu cumva eşti cealalta, «imaginara»; ca un copil poate trai cateva zile in lumea proprie, dar poate şi ramane acolo pentru totdeauna; ca unii parinti chiar ii vad pe prietenii inchipuiti ai copilului lor; ca poti fi certat de dublul tau ideal şi multe altele.

Daca cititi, o sa recapatati pentru o vreme incantatoarea oglinda fermecata in care lucrurile se vedeau nu aşa cum sunt, ci cum ar trebui sa fie. Şi o sa va ganditi, vrand-nevrand, ca gustul acesta al ireparabilului, pe care ni-l da viata, e totuşi intelept şi subtil. (Tania RADU)

„De-a prietenii imaginari e o joaca foarte serioasa, ca literatura, ca scrisul. Si pentru ca prietenii imaginari ai prietenilor mei imaginari sunt prietenii mei reali, va urez bun venit in lumea acestei carti, voua si tuturor prietenilor vostri, reali sau imaginari.“ (Nadine VLADESCU)

Ana Dragu, Dan C. Mihailescu, Iulian Tanase, Ioana Bot, Serban Foarța, Robert Serban, Elena Vladareanu, Emil Brumaru, Marin Malaicu-Hondrari, Antoaneta Ralian, Nadine Vladescu, Florin Bican, Monica Pillat

Sursa: www.humanitas.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Dimensiuni 16 x 20 cm
Nr. pagini 184
Limba Romana
Cod 978-973-50-5075-7