DESCRIERE
Preparate vegetariene. 90 de retete pline de savoare, de Patricia Pop - carti retete culinare Libraria Bizantina
Supa-crema de linte rosie
350 g linte rosie, 1 cartof, 1 ceapa, 1-2 catei de usturoi, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/2 telina mica, 50 g unt sau ulei, 1 lingurita faina, sare
Alegeti si spalati lintea, puneti-o la fiert in 2 l de apa rece. Dupa ce a fiert cca 10 min, adaugati cartoful taiat bucati, ceapa tocata si zarzavatul taiat bucati mari. Cand lintea a fiert bine, strecurati totul si puneti in blender lintea, cartoful si ceapa; lasati deoparte morcovul, patrunjelul si telina. Intr-o oala, puneti la incins untul sau uleiul, adaugati faina si stingeti cu 1/2 polonic din zeama in care a fiert lintea si lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati pireul de linte, turnati restul de zeama si amestecati. Cand incepe sa clocoteasca, potriviti supa de sare si adaugati usturoiul pisat, apoi stingeti si focul.
Puteti servi cu crutoane si patrunjel tocat.