Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pastoratie si politica. Raspunsuri teologice ale Sfantului Grigorie Palama la dilemele contemporane

0 opinii / Scrie o opinie
  • 24,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116
Produs cumparat impreuna cu:

DESCRIERE

Pastoratie si politica. Raspunsuri teologice ale Sfantului Grigorie Palama la dilemele contemporane, Pr. Roger Coresciuc - editura Doxologia

Ultimii ani au lansat in cultura discursului romanesc o problematica specifica mai ales perioadei interbelice: Biserica si politica. Dintre analizele propuse cititorului ro­man, cele mai multe vorbesc despre crize, anticrize ori pericrize, analizeaza date si probleme geopolitice ori structurari socio-teologice. Intr-o nevoie absoluta de a iesi din frustrarea comunicarii cu laicatul roman, departe de constructia mirenilor de altadata, teologul modern a compilat, a absorbit si repromulgat idei, a provocat diagnoze si s-a amagit ca poate construi un raspuns cordial la dilemele specialistilor profesionisti.

Parintele Roger Coresciuc invita la un exercitiu inedit: intoarcerea la geneza patristica a unor termeni si continuturi de socio-politica, prelevarea unor tesuturi de politologie antica, artefacte ale gandirii dinamice asupra lumii, fara de care lumea nu se mai poate interoga constructiv.

Intr-o vreme a negarii traditiei, in multele sale aspecte, lucrarea aceasta ne indeamna la adancirea in gandire, la meditarea asupra fundamentelor patristice ale raspunsului Bisericii la dilemele, uneori atat de false, ale unei societati prea grabite sa mai asculte raspunsul ei.

Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula

Sursa: www.edituradoxologia.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2015
Nr. pagini 214
Limba Romana
Cod 978-606-666-381-6