Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Mark TWAIN - Aventurile lui Huckleberry Finn

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Mark TWAIN - Aventurile lui Huckleberry Finn

CORINT BOOKS, 2019

Colectia Bibliografie scolara – Hai sa citim

Traducere de Lucian POPA

 

Extras/

Nota:

Persoanele care vor incerca sa gaseasca un temei acestei istorii vor fi actionate in justitie; persoanele care vor incerca sa descopere o morala in cuprinsul ei vor fi expulzate; persoanele care vor incerca sa-i afle vreo intriga oarecare vor fi impuscate.

Din ordinul autorului.

Capitolul I

N-aveti cum sa stiti cine sunt, daca nu v-a picat in mana cartea Aventurile lui Tom Sawyer, dar asta nu conteaza. Cartea a fost scrisa de domnul Mark Twain, iar intamplarile asternute pe hartie sunt adevarate in cea mai mare parte a lor, le-a mai inflorit si el, pe ici, pe colo, dar nu cine stie ce, caci, la o adica, tot ce spune s-a petrecut aievea. Cine nu mai tranteste cate o minciuna, fie ea cat de mica? Cine stie, doar matusa Polly, vaduva Douglas si poate Mary mai sunt in stare de asa grozavie. In carte se mai vorbea si de Polly, matusa lui Tom, de Mary si de vaduva Douglas si dupa cum v-am mai spus, in afara de unele lucruri cam umflate, cartea spune adevarul adevarat.

Iata in ce fel se termina cartea cu pricina: Tom si cu mine am descoperit banetul ascuns in pestera de banditi si ne-am chivernisit. Ne-am ales fiecare cu cate sase mii de dolari de aur. Un purcoi de bani, daca ii asezai laolalta. Judecatorul Thatcher i-a luat si i-a pus sa scoata dobanda, cate un dolar pe zi, si asta cat e anul de lung, carevasazica un munte de bani, cu care nu mai stiai ce sa faci. Douglas m-a infiat, jurandu-si sa scoata din mine „un om tivilizat”. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2019