Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Kenneth GRAHAME - Vantul prin salcii

0 opinii / Scrie o opinie
  • 22,50 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Kenneth GRAHAME - Vantul prin salcii

CORINT BOOKS, 2019

Colectia Biblioteca scolara – Hai sa citim

Traducere de Lucian POPA

Cuvant-inainte de Ioana REVNIC

 

Extras/ cuvant-inainte – Cum poti sa traiesti frumos?

Daca ar fi asociez cu un singur cuvant romanul Vantul prin salcii, de Kenneth Grahame, acesta ar fi ACASA.

Cartea incepe cu o scena in care Sobolul isi face curatenie in „mica sa cascioara subterana”. Mai intai „cu matura, dupa aceea cu carpa”, pentru ca, in final, „cocotat pe scari, mese si scaune, inarmat cu o bidinea si o galeata de var”, sa continue cu zugravitul. Dar abandoneaza aceasta indeletnicire, atras de chemarea atatatoare a primaverii care se instalase deasupra pamantului. Si porneste sa exploreze imprejurimile.

Va reveni in caminul sau dupa mult timp. Dupa multe aventuri prin care va trece alaturi de trei prieteni: inteleptul Soarece-de apa, infatuatul Broscoi si mult respectatul Bursuc. Dupa ce va descoperi o lume mai mare decat cea cu care era obisnuit. O lume ce il acapareaza - o vreme – cu „deliciile, surprizele si peripetiile ei captivante, de care mai inainte nu avusese parte”.

Pentru Sobol, Camin inseamna o „vizuina veche”. Nu e „mare scofala de capul ei”, e „mica si mobilata saracacios”, dar e casa „pe care si-o cladise cu mana lui”, casa la care „se intorcea cu atata drag dupa truda unei zile”. Casa care, la randul ei, se simtise „limpede, fericita cu el”, iar odata abandonata, „dorea ca el sa se intoarca”, fiindca avea nevoie de prezenta lui.

SPECIFICATII

An aparitie 2019