Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Jules VERNE - Capitan la 15 ani

0 opinii / Scrie o opinie
  • 29,90 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Jules VERNE - Capitan la 15 ani

CORINT BOOKS, 2015

Colectia CORINT EDUCATIONAL

Traducere de Traian FINTESCU

 

Extras/ Partea intai – Bricul-goeleta Pilgrim

Pe data de 2 februarie 1873, bricul-goeleta Pilgrim se afla la 45 grade si 57 de minute latitudine sudica si la 165 grade si 19 minute longitudine vestica.

Acest bastiment de patru sute de tone, echipat la San Francisco pentru pescuitul de pesti mari din marile australe, apartinea lui James W. Weldon, un bogat armator californian, care ii incredintase cu multi ani in urma comanda capitanului Hull.

Pilgrim era unul dintre cele mai mici, dar si dintre cele mai bune vase din flotila pe care J.W. Weldon o trimitea in fiecare anotimp atat dincolo de stramtoarea Bering, pana in marile boreale, cat si pe meleagurile Tasmaniei sau la Capul Horn, pana la Oceanul Atlantic. Naviga excelent. Greementul sau, foarte lesne de manuit, ii ingaduia sa se aventureze, cu un echipaj redus, chiar si printre banchizele de nepatruns din emisfera australa. Capitanul Hull stia sa se descurce, cum spun marinarii, in mijlocul acestor gheturi care, in timpul verii, se abat la travers de Noua Zeelanda, sau de capul Bunei Sperante, la o latitudine mult mai joasa decat aceea pe care o ating marile septentrionale ale globului. [...]

SPECIFICATII

An aparitie 2015