Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Expozitie de Katie SCOTT | Povestea vietii – Evolutia

0 opinii / Scrie o opinie
  • 47,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Expozitie de Katie SCOTT    |    Povestea vietii – Evolutia

HUMANITAS junior, 2019

Ilustratii de Katie SCOTT

Text de Fiona MUNRO si Ruth SYMONS

||||

Extras din capitolul Omul

Oamenii apartin familiei primatelor, care include toate maimutele si antropoidele. De obicei, oamenii si speciile umanoide, numite hominizi, se disting prin faptul ca sunt bipezi (merg in doua picioare), au creier mare si au capacitatea de a folosi unelte.

Primul om primitiv a fost homo habilis, care a aparut acum aproximativ 2,5 milioane de ani. Stim, dupa fosilele descoperite ca homo habilis isi faurea si folosea unelte, fapt care sugereaza ca e posibil sa fi mancat resturi de animale mari pentru a-si completa dieta alcatuita din nuci, frunze, fructe si radacini. Homo habilis nu era inalt, prin comparatie cu omul modern, avand nu mai mult de un metru inaltime. Mai tarziu, homo habilis a trait in acelasi timp cu alti stramosi ai omului, precum homo erectus, si a fost primul hominid cu proportii ale corpului similare cu ale noastre, avand corpul alungit si creierul mare.

Cea mai apropiata ruda disparuta a noastra e homo neanderthalensis, sau Omul de Neanderthal, care a aparut in timpul ultimei Ere Glaciare si a trait impreuna cu omul modern, homo sapiens. Avand corpul indesat si nasul lat pentru a incalzi aerul. Omul de Neanderthal era adaptat perfect habitatelor reci. Dar, acum 30 000 de ani, homo sapiens a ramas singurul hominid de pe planeta, unicul supravietuitor al unui arbore genealogic divers si bogat.

SPECIFICATII

An aparitie 2019