Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Danielle MAILLEFER - Intoarcerea Regelui Mihai

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Danielle MAILLEFER - Intoarcerea Regelui Mihai

Amintirile unei vechi prietene a Familiei Regale

Editura Corint, 2017

Traducere din limba franceza de Luminita BRAILEANU

Prefata de Georgeta FILITTI

 

Extras/ Cuvant-inainte

Ceea ce fac eu aici este o cronica personala, si nu un raport istoric. Este povestea inedita a unei tovarasii unice. Istoria mea traita in culisele istoriei Romaniei!

Extras/ With love to Bucharest

Directorul general al Hotelului Intercontinental din Geneva, domnul Herbert Schott, imi da o scrisoare de recomandare catre omologul sau de la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, pentru a garanta platile legate de sederea noastra, in cazul in care, intamplator, ne-am afla in pana de lichiditati. Cum bancile si cartile de credit nu functioneaza inca, plec avand la mine o suma suficient de mare pentru a acoperi cheltuielile. Dar nu se stie niciodata! Oricum, scrisoarea lui Schott imi da o siguranta.

Joi, 18 ianuarie 1990! Sa mai spun cat suntem de emotionati cand decolam de la Geneva la ora 10.40, cu un avion al companiei Swissair? Regele si regina ne-au condus la aeroport impreuna cu Daniel si Monique Mottu, prieteni fideli ai cuplului regal si cei mai buni prieteni ai mei de foarte multa vreme. Serviciul de protocol al aeroportului ii conduce pe pista si, in felul acesta, ii putem vedea prin hublou, ceea ce da un plus de intimitate momentului. Moment magic, despre care ziaristul Frederic Mitterand, prezent in avion cu echipa lui de televiziune, va scrie in Paris Match: „Dupa patruzeci de ani de exil, ultimul rege al Romaniei si sotia lui le-au insotit la aeroport pe principesa-mostenitoare si pe sora ei, plecate intr-o calatorie plina de temeri si sperante.”

SPECIFICATII

An aparitie 2017