Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Cuvantari si predici tiparita cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte TEOCTIST, volumul 1

0 opinii / Scrie o opinie
  • 56,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Cuvantari si predici

Editura Sfintei Arhiepisopii a Bucurestilor – 2004

Volumul I

Tiparit cu binecuvantarea Prea Fericitului Parinte TEOCTIST, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Pret 56,00 Lei

 

Extras/ Cuvant inainte - TEOCTIST, Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei si Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane

Integrata in dumnezeiasca Liturghie, predica reprezinta nu numai una din indatoririle esentiale ale slujitorului Sfantului Altar, ci si cerinta permanenta din partea binecredinciosilor crestini. Cu aceeasi evlavie cu care ei participa la savarsirea Sfintei Liturghii sau la Tainele si ierurgiile bisericesti, asteapta si asculta Cuvantul de invatatura al pastorului lor, ca pe o adevarata hrana duhovniceasca. Cuvant datator de viata, predica sau omilia invioreaza simtamintele ascultatorilor, imbogateste cunostintele si le inalta intelegerea spre o mai profunda traire liturgica. Mai cu seama atunci cand invatatura izvoraste din dragoste pentru calauzirea duhovniceasca a bunilor credinciosi si este pregatita cu responsabilitate si respect fata de tezaurul de credinta al Ortodoxiei si fata de insasi misiunea preoteasca, imbratisat din indemnul adanc al sllujirii Mantuitorului Iisus Hristos.

In anii slujirii noastre la dumnezeiescul Altar sau in diferite misiuni incredintate de biserica noastra, am trait asemenea bucurii, ascultand personal rostirile multor slujitori bisericesti, de-a lungul si de-a latul scumpei noastre tari, dar mai cu seama de pe inaltimea duhovniceasca a amvonului Sfintei noastre Patriarhii timp de multe decenii. Cu adanci radacini in practica vietii noastre bisericesti, cu pilde de ierarhi liturghisitori si predicatori iscusiti, Cuvantul dumnezeiesc, vestirea Evangheliei pacii se afla la loc de mare cinstire in exercitarea indatoririlor pastorale ale preotimii Bisericii Ortodoxe Romane.