Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Buchet muzical athonit 4 Polielee

0 opinii / Scrie o opinie
  • 67,20 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Buchet muzical athonit 4

Polielee

Editia a doua

Editura Evanghelismos, Bucuresti - 2016

Pret: 68,00 Lei

 

Extras/Prolog – Vasile Vasie – Conf. Univ. Dr. la Universitatea Nationala de Muzica

<<Cuvant bun...>> grait-a inima inimosilor parinti de la Chilia Buna Vestire a Schitului Lacu din Sfantul Munte Athos, din dorinta sa impartaseasca tuturor celor ce nazuiesc sa aduca ofranda de alese cantari Maicii Domnului.

[...] – multa mila – vor obtine <<Robii Domnului>> care se vor apropia de aceste minunate cantari adunate in cel de al patrulea volum Buchet Muzical Athonit – care urmeaza celor inchinate Liturghiei, Vecerniei si Utreniei.

Munca de alegere a acestui Buchet pare la prima vedere a fi foarte usoara. In realitate, prezentul Buchet este, la randul lui, alcatuit din flori alese din alte Culegeri si Antologii, manuscrise si tiparituri, reprezentative pentru cantarea athonita in limba romana.

Cartea este aidoma candelelor pline de untdelemn de calitate autentica de la inceputul cantarii Polieleului, cuprinzand veritabie ofrande ale acestui gen si poate contribui din plin la revigorarea acestui minunat moment liturgic al Privegherilor de la marile sarbatori, cunoscandu-se stramtorarea in care s-au aflat aceste slujbe in perioada <<ateismului stiintific>>, cand serviciile liturgice din tara au fost <<demolate>> prin disparitia cantaretilor de strana cu pregatire de specialitate. Aceasta a dus la marginalizarea unor momente de puternica inaltare sufleteasca de tipul celor insotite de Polielee sau de Anixandare, Doxologii, etc.

Ingrijitorul primei carti de acest gen in limba romana are in vedere cantari practicate in comunitatile romanesti si grecesti athonite apartinand tuturor tipurilor de Polielee:

La Praznicele Imparatesti: Robii Domnului...

La Praznicele Maicii Domnului: Cuvant Bun...

La Postul Mare: La Raul Vavilonului...