Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Bijuteriile coroanei Chinei

0 opinii / Scrie o opinie
  • 75,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Bijuteriile coroanei Chinei

Spatiul cosmic | Calea ferata de mare viteza | Podurile | Supercomputerele | Noua energie

CORINT BOOKS – FOREIGN LANGUAGES PRESS, 2022

Traducere de Gabriel STOIAN

 

Extras/ Noua energie a Chinei

Vorbim de noua energie in comparatie cu energia obtinuta in mod conventional din carbune, petrol, gaze naturale si apa; aceasta se refera la diferite forme de energie, altele decat cele mentionate mai sus, intre care se numara energia solara, geotermala, a vantului, a marii, a biomasei si fuziunea nucleara. Trebuie remarcat ca „noua energie” nu e totuna cu „energia regenerabila”. Desi cele doua concepte se suprapun intr-o oarecare masura, intre ele exista unele deosebiri. De pilda, energia hidroelectrica este o energie regenerabila, dar nu este „energie noua”, deoarece exploatarea apei ca sursa de energie are deja o istorie indelungata si este o tehnologie matura. Energia fotovoltaica in ascensiune, energia obtinuta folosind vantul si si cea geotermala sunt deopotriva surse regenerabile si noi de energie. energia nucleara – in cazul careia fisiunea nucleara produce energie conventionala, iar fuziunea nucleara produce energie noua – nu este regenerabila.

In urma cu cinci ani, cand vorbeau de noua energie, oamenii se gandeau la Germania; asta, deoarece noua energie a fost adoptata cu succes pe scara larga in aceasta tara, iar la acea data tehnologia de obtinere a noii energii s-a bucurat de un renume mondial.

Dupa cinci ani, cand vorbesc despre noua energie, oamenii isi indreapta ochii spre China. In prezent, capacitatea de generare a noii energii, conectata la reteaua nationala, este de doua mai mare decat a Germaniei (de sase ori mai mare daca se include si energia hidroelectrica).