Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Arta brancoveneasca / Brancovan Art

0 opinii / Scrie o opinie
  • 48,16 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Arta brancoveneasca / Brancovan Art , cu texte de Monahia Atanasia (Adela Vaetisi) - editura Noi Media Print

Albumul este disponibil doar in limba engleza. Cu fotografii de Arpad Harangozo, Ovidiu Morar, Dan Dinescu. Albumul "Arta brancoveneasca" (autor dr. Adela Vaetisi) reprezinta un studiu de sinteza, deopotriva accesibil si consistent ca informatie, insotit de un bogat material ilustrativ, intr-o redactare si o prezentare grafica moderna, actualizata, care va depasi limitele cronologice ale domniei lui Constantin Brancoveanu (1688-1714), urmarind ecourile in timp asupra creatiei artistice, prelungirea sa in ceea ce indeobste este cunoscut drept epoca post-brancoveneasca.

Originalitatea acestei lucrari consta in faptul ca se situeaza la granita dintre un text stiintific, dedicat doar specialistilor si unul accesibil, destinat publicului larg. Ilustratia atent selectata, va insoti si va completa studiul teoretic, bogat in date si informatii, care va oferi o imagine de ansamblu asupra perioadei culturale analizate.Lucrarea este destinata in acelasi timp specialistilor (prin modul de selectare a materialului iconografic, prin accentele puse asupra unui aspect sau altul), studentilor in arte, istorie, istoria artei, dar si celor dornici de informare culturala generala.

Despre autor:Monahia Atanasia (Adela Vaetisi), este muzeograf la Manastirea Stavropoleos din Bucuresti, doctor in istoria artei a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, autor a numeroase studii si articole aparute in reviste de specialitate, a sustinut cursuri de istoria si teoria artei la Universitatea Nationala de Arte si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. A publicat, in colaborare cu editura Noi Media Print, albumele „Manastiri si biserici din Romania” si „Arta de traditie bizantina din Romania”.

Sursa: www.nmp.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2011
Coperta Cartonata
Nr. pagini 142
Limba Romana/Engleza
Cod 9789731805764