SIMBOLISTICA SEMNELOR, editie 2009
(0 opinii)
Cod produs: LB-2020-0328

Editura: Institutul Biblic si de Misiune Ortodoxa

Pret: 125,50 lei

SIMBOLISTICA SEMNELOR, editie 2009TIPARITE CU BINECUVANTAREA PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANEEditura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti...
citeste mai mult

Cantitate:

-
+
SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166 116 (L-V: 9:00-20:00, S: 10:00-18:00)
SIMBOLISTICA SEMNELOR, editie 2009
SIMBOLISTICA SEMNELOR, editie 2009

(0 opinii)

Pret: 125,50 lei

SIMBOLISTICA SEMNELOR, editie 2009

TIPARITE CU BINECUVANTAREA PREAFERICITULUI PARINTE DANIEL, PATRIARHUL BISERICII ORTODOXE ROMANE

Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Bucuresti – 2009

||||

Cuvant auzit prin vedere/ e x t r a s

Cand semnul liturgic comunica lauda, multumirea si cererea adresate lui Dumnezeu, el dobandeste harul divin pentru a sfinti, prin adevarul exprimat, mintea, vointa si inima celui ce-l vede si, mai ales, il descifreaza. Gandita si chibzuita de peste 10 ani, dar plamadita incepand cu anul 2004, Simbolistica semnelor apare acum in completarea Liturghierului tradus in limbajul mimico-gestual si a lucrarilor realizate de Parintele Consilier Eparhial doctor Constantin Onu, spre evidentierea persoanelor care comunica vizual. Lucrarea de fata aduna in cuprinsul ei vocabularul apartinand celor trei Sfinte Liturghii, vocabular ce a generat semnele gestuale de factura crestina concepute in perioada 1996-2006. Plecand de la premisa ca pana la initierea misiunii nu se constituise un limbaj mimico-gestual cu specific religios, prezenta carte acopera o zona considerabila, neatinsa pana acum pe taramul pastoral misionar, lingvistic si chiar liturgic, fiind destinata crestinilor ortodocsi cu deficiente de auz.

Ca un semn al bunavointei pe care providenta divina o manifesta pentru cei de astazi si ca o trecere mangaietoare a Duhului Sfant prin Biserica Sa, a aparut in mod evident necesitatea adoptarii unei metode de traducere a Liturghierului in limbajul mimico-gestual, ceea ce presupune o motivare amanuntita a executiei si a crearii tuturor unitatilor gestuale folosite in practica liturgica de preotii care slujesc pentru persoane cu deficiente de auz. Astfel s-a nascut prezenta carte, Simbolistica semnelor.

citeste mai mult
An aparitie:
2009

Scrie o opinie

Nota: HTML este citit ca text!

Rating:
Trimite opinie