Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Sensul Traditiei Ecumenice. Marturia si viziunea ecumenica a Bisericii Ortodoxe. Studia Oecumenica 2

0 opinii / Scrie o opinie
  • 35,00 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Sensul Traditiei Ecumenice. Marturia si viziunea ecumenica a Bisericii Ortodoxe. Studia Oecumenica 2, Ion Bria - Centrul de Cercetare Ecumenica Sibiu

In aceasta cercetare ortodocsii au avut ocazia sa depaseasca limbajul „marturisirii credintei apostolice si a Bisericii nedespartite” si sa arate masura in care este tinuta vie aceasta traditie in situatii specifice, modul in care Bisericile sunt prezente acolo unde misterul lui Dumnezeu ii intalneste pe oameni si istoria lor, precum si modul in care ei recunosc noi experiente de credinta in locuri noi si in „diaspora”.

De aceea, in prezent se incearca intens sa se gateasca modalitati de a transmite ceea ce reprezinta Bisericile Ortodoxe, nu doar ca model istoric al unei Biserici nedespartite, ci si ca realitate empirica a marturiei si rezistentei.

Practicarea ecumenismului inseamna mai mult decat compararea modelelor istorice. Insa aceasta explorare mai adanca necesita nu doar dorinta din partea ortodocscilor de a explora intregul adevar despre traditia lor, ci si disponibilitate din partea acelora care doresc sa cunoasca Ortodoxia contemporana, sa recunoasca si sa salute contributia ortodoxa.

SPECIFICATII

An aparitie 2009
Coperta Brosata
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Nr. pagini 226
Limba Romana
Cod 978-973-739-779-9