Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Radu NEGRESCU-SUTU - Stirpea Draculestilor. Pseudocronica a Familiei Sutu

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Radu NEGRESCU-SUTU - Stirpea Draculestilor. Pseudocronica a Familiei Sutu

(Dialog imaginat cu colonelul principe Dimitrie SCARLAT SUTU)

CORINT BOOKS, 2017

Colectia Istorie cu blazon – initiata si coordonata de Filip-Lucian IORGA

Prefata de Filip-Lucian IORGA

 

Extras/ Prefata

Sa nu va sperie titlul. Draculestii despre care veti citi aici nu au fost nici vampiri si nici nu au supt sangele poporului, asa cum, timp de cateva decenii, propaganda comunista a incercat sa impuna constiintelor romanilor. Au fost domnitori si boieri, diplomati si razboinici, oameni de cultura si ctitori, patrioti greci si romani.

Iar daca subtitlul vorbreste despre o pseudocronica, sa fiti siguri ca tineti in maini o cronica adevarata, plina de pasionante si precise detalii despre Familia Sutu, unul dintre cele mai importante neamuri domnesti si boieresti din Moldova si Tara Romaneasca. Si nu orice fel de cronica de familie, ci una scrisa de un descendent de azi la personajelor pe care le veti descoperi, de Radu Negrescu-Sutu, urmas care nu le poarta doar numele, cu cinste, ci care se si ingrijeste de memoria strabunilor sai.

Povestea adevarata a familiei Sutu va va purta din Epir la Constantinopol, de la Iasi la Bucuresti, de la Paris, Sankt Petersburg si Viena in Belgia si Spania, din Egipt in America, pe durata a mai bine de trei secole. Veti cunoaste razboinici fiorosi si negociatori abili. Veti afla, cu surprindere poate, cum politica externa a Imperiului Otoman a fost controlata timp de secole, de urmasii nobilimii invinse a Bizantului.

SPECIFICATII

An aparitie 2017