Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Pridvoare ale cerului. Manastiri si schituri din Arhiepiscopia Bucurestilor

0 opinii / Scrie o opinie
  • 135,00 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Pridvoare ale cerului. Manastiri si schituri din Arhiepiscopia Bucurestilor, editie 2009 - editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa

Volumul publicat din initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, tiparit in conditii grafice deosebite la Tipografia Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, cuprinde toate vechile manastiri din Arhiepiscopia Bucurestilor, precum si schiturile si paraclisele nou infiintate, care intregesc patrimoniul cultural unic si bogat din Mitropolia Munteniei si Dobrogei.

Intr-o perioada in care se incearca recuperarea adevaratelor valori europene si chiar universale, albumul de fata, realizat ca o monografie complexa si ca un studiu istoric in acelasi timp, ilustrat cu imagini exterioare si interioare ale bisericilor, ale obstilor monahale, ale mormintelor voievodale si ale icoanelor si diverselor obiecte muzeale ale manastirilor din Arhiepiscopia Bucurestilor, participa prin dinamica slovei si a imaginilor asezate cu rigoare, inspiratie literara si artistica la rechemarea, aprofundarea, valorificarea si propovaduirea radacinilor crestine ale Europei.

Albumul se deschide cu un cuvant-inainte al Intaistatatorului Bisericii noastre, care evidentiaza ca „Arhiepiscopia Bucurestilor are, intre lacasurile sale, vechi manastiri ctitorite de mari voievozi ai Tarii Romanesti, dar si altare inaltate de calugari smeriti, de ierarhi, de binecredinciosi crestini care au dorit sa aduca slava lui Dumnezeu pentru ajutorul primit de la El. Intre aceste manastiri, unele stralucesc prin istoria plina de evenimente si impliniri, de calugari ravnitori care au innoit prin viata si invataturile lor monahismul romanesc“.

Albumul, ce prezinta 37 de manastiri, schituri si paraclise din Arhiepiscopia Bucurestilor, contine prezentarea fiecarui lacas de cult, adresa, hramul si o scurta istorie. Acest buchet ale oazelor de liniste sufleteasca si trupeasca din Arhiepiscopia Bucurestilor ale caror ziduri vibreaza de istorie se infatiseaza ca o icoana a Ortodoxiei din aceasta parte a tarii, ce cheama pe fiecare credincios, preot, om de cultura, artist, dar in primul rand roman, sa-si asume identitatea de credinta si de neam cu responsabilitatea si obligatia moral-sufleteasca de a o propovadui si peste ani, nelasand-o sa se piarda in uitare. Istoria acestor asezaminte, prezentata in albumul de fata in forma bilingva, este acum accesibila si pelerinilor straini, care vin sa descopere cu mare drag frumusetea artistica a asezamintelor si bucuria pe care le-o transmite de fiecare data frumusetea duhovniceasca a slujbelor si a randuielilor bisericesti.

Sursa: www.ziarullumina.ro

SPECIFICATII

An aparitie 2009
Coperta Cartonata
Nr. pagini 320
Limba Romana
Cod 9786069210949