Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Ocrotitorii Romaniei Vol.1 de Silvan THEODORESCU

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,90 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Silvan THEODORESCU

Ocrotitorii Romaniei Vol.1 (Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie cel Nou)

Editura Neverland, 2023

Colectia Credinta si spiritualitate

 

 

 

Sfantul Apostol Andrei, Cel Intai Chemat in fata lui Iisus Hristos, este considerat ocrotitorul Romaniei si cel care a inceput crestinarea teritoriului locuit de stramosii nostri. Supranumit si "Apostolul Lupilor" (dupa un vechi nume al geto-dacilor), el a fost propovaduitorul Evangheliei pe taramurile Scitiei si Pontului.

Cuvioasa Parascheva, ocrotitoarea Moldovei si calauzitoarea credintei ortodoxe in intreaga Romanie a smereniei, este cunoscuta ca "Sfanta Vineri", unificatoarea credintei ortodoxe a romanilor prin pilda sa mareata. Viata sa in lumina credintei, dincolo de toate ispitirile lumii, este continuata intru eternitate de odiseea Sfintelor Moaste si destinul lor romanesc, care presupune o devotiune unica si mari procesiuni anuale.

Sfantul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul si calauza spirituala a Bucurestilor, este al doilea sfant cu acest nume maret din istoria crestinismului. Viata si nevointele monahului sud-dunarean, ascet intr-o pestera luminata de fiorul credintei, este una exemplara, urmata, insa, de o suita de controverse, intre care cele legate de periplul balcanic al moastelor Sfantului si furtul acestora de catre un comando bulgaresc din Catedrala Mitropolitana a Bucurestilor in timpul Primului Razboi Mondial...

Volumul contine acatistele si rugaciunile catre Sfantul Andrei, Sfanta Parascheva si Sfantul Dimitrie, obiceiurile legate de zilele in care acestia sunt slaviti de catre intreg poporul, ca si un breviar al minunilor savarsite de acestia in marea lor milostivenie, statuand rolul lor ca Ocrotitori ai Romaniei si vindecatori ai feluritelor suferinte fizice si morale ale credinciosilor de aici.