Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Medicii si Biserica, Vol. XVIII - Terapia prin credinta si cultura

0 opinii / Scrie o opinie
  • 34,70 lei

ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Medicii si Biserica, Vol. XVIII - Terapia prin credinta si cultura

Editura Renasterea, Cluj-Napoca – 2020

Colectia Bioetica – Coordonator pr. prof. dr. Stefan ILOAIE

Volum coordonat de Prof. Dr. Mircea Gelu BUTA

Tiparit cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului ANDREI, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului

 

Extras/ Alocutiune – Mircea Gelu Buta

Importanta economiei nu a fost niciodata atat de resimtita de catre om ca acum si, paradoxal, acesta este chiar constient de dependenta pe care i-a creat-o. Valori comune, precum adevarul, binele, frumosul, care uneau civilizatia europeana, au devenit relative si vedem cu tristete ca ele nu mai sunt acceptate de toti membrii societatii multiculturale in care traim. Este ceea ce numim secularizare sau laicitate. Singurul criteriu acceptat, care ramane si continua sa domneasca, este reusita economica. Acesta este modelul la care se raporteaza persoanele, grupurile si chiar statele. Astazi, economia a devenit centrul intregii noastre civilizatii si totul se raporteaza acesteia.

Secularizarea a plasat dorinta de sanatate trupeasca in locul dorintei de mantuire a sufletului, iar increderea in medicina a inlocuit nadejdea fagaduita de religie. Pana la un punct, dorinta de a avea o sanatate perfecta si o viata lunga, de a corecta deficientele fizice si ameliora limitele functionale ale propriului corp reprezinta, fara indoiala, o speranta legitima.

Contrar insa optimismului pe care ni-l insufla stiinta, nu trebuie sa uitam ca, pentru om, sanatatea trupului nu poate fi un bun dobandit in mod definitiv.

SPECIFICATII

An aparitie 2020