Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului - Sfantul Munte Athos

Maria CUCU-COSTEANU - Deutsche Sagenstrasse

0 opinii / Scrie o opinie
  • 37,50 lei

SAU
ne puteti contacta si la: 0751 166116

DESCRIERE

Maria CUCU-COSTEANU - Deutsche Sagenstrasse

Lese- und Arbeitsbuch

Editura Corint Books, 2020

 

Extras din Cuvant inainte

Legendele si basmele fac parte din patrimoniul cultural al omenirii si au reprezentat intotdeauna o atractie pentru tineri si batrani. Cei mai cunoscuti colectionari si scriitori de basme din Germania sunt Jacob si Wilhelm Grimm, care au publicat la mijlocul secolului al XIX-lea culegerea „Kinder- und Hausmaerchen”, care ramane cea mai mare si mai renumita culegere de basme si legende din literatura germana.

Granitele dintre legende si basme sunt fluctuante. Spre deosebire de basme, legendele sunt de obicei legate de un anumit loc sau de o anumita persoana. Ele pornesc de multe ori de la intamplari adevarate, povestite cu multa imaginatie. Deseori, evenimente naturale sau incidente crude din viata oamenilor sunt surse pentru legende. Unele figuri populare si motive se regasesc in traditia orala a mai multor tari si popoare.

Noi am ales un traseu pe care l-am denumit „Pe urmele legendelor germane”, care ne poarta din Alsacia, in Franta, pana in landul Hessen din Germania si care cuprinde patru popasuri, patru legende. In fiecare castel, in fiecare turn, in parcurile si in padurile din tinuturile acestor legende pot fi descoperite figuri legendare cu povestile lor.

Cartea de lectura si de exercitii ofera texte si sarcini pornind de la nivelul A2 (conform CERF) tuturor celor care invata germana. Fiecare capitol cuprinde un text pentru lectura, explicatii lexicale, sarcini care includ exercitii, jocuri, diferite elemente de cultura si civilizatie si coduri QR. La final exista si solutii pentru toate sarcinile.

Multa distractie la lectura, joaca si invatat!

SPECIFICATII

An aparitie 2020